tiistai 1. marraskuuta 2011

Willkommen, bienvenue, welcome!

Tervehdys ystävät!

Ensimmäisen merkinnän kirjoittaminen on jännittävää.  Aiemmin niin selkeänä päässä loistanut ajatus blogin luonteesta muuttuukin yhtäkkiä tahmean hattaramaiseksi vaahdoksi, josta on vaikea saada irti mitään järkevää. Uskon kuitenkin puhtaan yrityksen voimaan, joten otetaanpa vauhtia ja mennään!

Marttahuvien on tarkoitus olla blogi pienistä (ja joskus myös suurista) juhlista. Ideana taustalla on vanha kunnon DIY-periaate, Do It Yourself - Tee se itse. Itse askartelen, leivon, väkerrän sen mitä osaan ja näiden luovuuden huipentumien lopputulemat esittelen täällä niistä kiinnostuneille. Taustalla kulkee jatkuvana virtana poreileva juhlahumu, sillä elämässä ei ole niin pientä iloa, ettei sitä voisi juhlistaa. Tämä vaalimani ideologia lieneekin johtanut kyseisen blogin perustamiseen - allekirjoittaneella on takana monia onnistuneita (kehkeh) juhlia ja vähemmän onnistuneita kokeiluita, joiden avulla olen oppinut kekkeireiden järjestämisestä kaikenlaista marsipaanipinguista joulukortteihin.

Kai on myönnettävä, että Marttahuvit on myös vähän ja salaa eräänlainen hääblogi. Ensi elokuussa on luvassa juhlat (ja toivottavasti hyvät sellaiset), joita voisi kutsua meidän häiksi. Blogin kautta aion suodattaa erilaisia diy-ideoita, joita saa kommentoida aivan vapaasti. Näiden kirjoitteluiden tarkoituksena onkin myös yhdistää kaikkia, jotka ovat osallisina kemujemme järjestämisessä: minä ja kaksi kaasoani kun asumme kaikki eri puolilla Suomea niin ideointi on ehkä helpoin organisoida sähköisesti. (Huom. lupaan tämän olevan viimeinen kerta kun käytän hääjärjestelyissä sanaa "organisoida".) Tietysti myös kaikki itsensä epävirallisiksi morsiusneidoiksi ynnä muiksi mieltävät ovat lämpimästi ideoidensa kanssa tervetulleita. Mitään ei saa sitten ottaa liian vakavasti ja askarteluhypetyksestä huolimatta minusta ette Bridezillaa saa!

Ensimmäisen kerran kunniaksi tässä pieni ja erittäin helppo resepti. En tiedä miksi näitä pitäisi kutsua, sillä kuulemma muffinit ja cupcakesit eivät ole sama asia, joten ehkäpä nämä ovat sitten muffineita cupcake-kuorrutteella. Kuorrutettuja muffineita? Tein näitä meidän tupaantuliaisissa muutama viikko sitten ja ainakin olin itse lopputulokseen tyytyväinen!


Kuorrutetut suklaa-mustikkamuffinit, 8 kpl

Muffinit:
- 100 g voita
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 2 tl vanilijasokeria
- 100 g tummaa, rouhittua suklaata
- 1 dl mustikoita

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa taikinaan. Lisää mustikat ja sekoita.
3. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 10 - 15 minuuttia 200 asteessa. Anna jäähtyä.

Kuorrute:
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl kuohukermaa
- 1/2 vanilijatanko
- Punaista elintarvikeväriä
- Sokeria oman maun mukaan

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Notkista tuorejuusto erillisessä astiassa.
3. Sekoita keskenään ja lisää elintarvikeväri. Puolita vanilijatanko ja lisää siemenet kuorrutteeseen.
4. Lisää sokeri ja sekoita.

Kun muffinit ovat jäähtyneet, laita kuorrute pursotuspussiin ja koristele. Kuorrutteen voi koristella nonparelleilla tai irtokarkeilla. Itse suosin jälkimmäistä vaihtoehtoa, sillä karkeilla jokaiselle saa "oman kustomoidun muffinin". Herkuttele heti!


Muutama vinkki vielä!
- Paistovaiheessa ole tarkkana - muffinin pinta kuivahtaa ja palaa nopeasti, joten sisus saa olla ennemmin hieman kostea, kunhan pinta ei ole kuiva korppu.
- Mustikoiden tilalla voi käyttää tietysti muitakin marjoja. Esimerkiksi vadelmat toimivat tässä hyvin. Suosittelen joka tapauksessa marjojen käyttöä, sillä ne kostuttavat taikinaa ja estävät sitä kuivahtamasta.
- Jos ei mieli / ei ole elintarvikeväriä, kuorrutteen voi värjätä myös mustikkamehulla. Lopputulos on kauniin luomuvioletti!
- Muffinit tekee helposti myös gluteenittomana! Vehnäjauhojen tilalle 2 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta ja näistä tulee jopa parempia kuin vehnäversiosta. Kuohkeus on gluteenittoman leivonnan ehdoton plus!


Tässä tätä, jossain vaiheessa lisää! :)

2 kommenttia:

  1. NOM onpa hyvännäköinen muffinikuorrutehommeli! <3

    VastaaPoista
  2. Kiih! Odottelen innolla mitä kaikkia postauksia keksit tänne :) Ainakin voitais tehdä hääpipariharjoitteluita ennen h-hetkeä...

    PS. Pipari<3

    VastaaPoista