sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Inspiraatiosta ja isänpäivästä

Kuten varmasti kaikki ovat tietoisia, tänään vietetään isänpäivää! Koska matkaan kotikonnuille vasta ensi viikolla, aloin alkuviikosta pohtia millaisia kortteja postittaisin isäpapalle ja isoisille tänä vuonna. Usein inspiraation puuttuessa valmis kortti on ollut kivuton vaihtoehto, mutta nyt halusin väsätä kasaan jotakin itse - ongelmana oli vain täydellinen idean puute.

Märehdittyäni muutaman päivän saamatta ainuttakaan metkaa ideaa, marssin paikkaan, jossa kaikki tämänkaltaiset ongelmat ratkeavat miltei poikkeuksetta: http://www.paprus.net/ 
Kyseissä kaupassa vierailun seurauksena on usein täydellinen pimahtaminen. Olen edelleen ylpeä siitä itsekurista, jota harrastin pitäessäni pienet jouluhössöttäjän näppini erossa kaikista joulukorttitarvikkeista, keskittyen pelkkiin isänpäiväkortteihin. Jos en olisi ollut ostoksilla yksin, se jouluinen kiilto silmissäni olisi luultavasti aiheuttanut muissa lievää huvittuneisuutta. Kuitenkin, kokosin itseni ja vain kiertelin katselemalla eri korttivaihtoehtoja, joita kaupassa on lukemattomia. Ja niin vain sain inspiraation ja lopputulokseen olin aivan liian tyytyväinen:


  Kuten korteista voi huomata, en ole askartelijana useinkaan suurien ja monimutkaisten spektaakkeleiden ystävä. Itse olen (ainakin tällä luomiskaudella) kiinnostunut enemmän tekstuureista ja väreistä sekä niiden onnistuneesta yhdistämisestä. Voi sitä iloa, kun keksiikin yhdistää jotakin aivan uutta ja jännittävää keskenään ja se näyttääkin hienolta. Jälleen kerran miljardis kiitos Paprukselle, josta on saatavilla monen askartelijan pelastajat, eli nuo aivan mielettömät ja mielettömän laajan valikoiman printtipaperit. Korttipohjat ovat ihan peruskartonkia, mutta ruutukuvioiset taustat ja erityisesti nuo autojen kuvat olivat ihastukseni syy numero yksi. Kyseessä oli siis yksi iso kartonki, hinnaltaan järjettömän vähäiset 1,50 e, josta on leikattavissa 12 erilaista autokuvaa. Kaiken tämän komeuden kruunasin kulmiin liimattavalla koristetarranauhalla. Näin luovan silmäni seurauksena helppoakin helpommat isänpäiväkortit olivat syntyneet!

Mitäs tästä siis opimmekaan? Älä suinkaan jää yksin innottomana askartelijana vaan rohkaistu ja etsi jostakin erinomainen askartelutarvikekauppa - se pelastaa useimmat ideattomat visionäärit ja auttaa nauttimaan pienestä käsinväkerryksestä.

1 kommentti:

  1. Ui, näyttävätpä eri söpöiltä! Onnistuneita väri- ja tekstuuriyhdistelmiä, sopivat mukavasti wanhain automobiilien fiilikseen. :)

    (Meitsi ei saanut aikaiseksi korttia, mutta kompensaatioksi vein muassani uunituoreen hapanleivän :))

    VastaaPoista