torstai 17. toukokuuta 2012

12 viikkoa, noin

Aluksi on sanottava, että HUH mikä kevät. Opiskelujen puolesta on väkerretty enemmän töitä kun koskaan - ja tietysti kaikki sosiaalisen elämän ja blogin kustannuksella. Tänään on kuitenkin hieno päivä, sillä juuri äsken alkoi muutaman viikon loma. Gradu odottaa minua sitten kesäkuussa.

Kaiken tämän keskellä olen aika ylpeä siitä häihin liittyvästä mielenrauhasta, jonka olen kutakuinkin pystynyt säilyttämään muun stressin keskellä. Olen todennut vain kaiken häästressin melko turhaksi, kaikki järjestyy lopulta mukavasti omalla painollaan. Tällä hetkellä ainoana rikkana ruohossa on juhlien musiikki, joka vielä ei ole ihan järjestyksessä. Mutta melkein. Ohessa pieni kertaus mitä on oikein tullut jo tähän mennessä tehtyä.

1. Juhlapaikat hoidettu.

Vihkiminen tapahtuu Kymin kirkossa. Se on vanha ja kaunis kirkko keskellä ihanaa puistoa. Ja on siinä historiallista henkeä siinäkin mielessä, että omat vanhempani ovat menneet samaisessa paikassa naimisiin 34 vuotta sitten.


Varsinaiset juhlat juhlitaan Tiutisen työväentalolla. Tiutinen on saari (niin kuin oikeastaan varmaan puolet Kotkan kaupunginosista), jossa vielä on osin jäljellä mahtavaa vanhaa saaristolaistunnelmaa:


Tiutinen on tärkeä paikka ensinnäkin siksi, että sulho on viettänyt siellä lapsuutensa. Toiseksi me molemmat rakastamme merta. Merikaupungissa kasvaneina järvet tuntuvat lätäköiltä, joilla on reunat.


2. Pitopalvelu on plakkarissa.

Havahduin tämän asian hoitamiseen verrattain myöhään (helmikuussa), mutta onneksi saimme tarjouksen erittäin lupaavalta pitopalvelulta. Ruokaa siis on tarjolla runsaasti, ja toivomme että se on lisäksi vielä maittavaa. Ja aivan loistavaa on myös se, että juhlien jatkuessa yömyöhään, anoppipuoli lupasi väkertää yöpalaksi voileipäkakkuja. Ja jos joku muistaa, rakastan voileipäkakkuja.

3. Puku on tilattu

Ei tästä sen enempää, kaikki sekoilut on kirjoitettuna ylös edellisissä viesteissä ;) (Sulhasen puku hankinnassa!)

4. Sormus

Skeptisenä ja joissain tarkoin valikoiduissa asioissa nirsona morsmaikkuna pelkäsin, etten löydä sormusta, joka tuntuisi omalta. Oikeastaan tässähän sitä saakin mielestäni vähän nirsoilla, koska sormus on se ainoa konkreettinen asia, mitä tulisi kantaa mukanaan hautaan asti. Kotkastahan se sitten aivan sattumalta löytyi, tarkemmin Karhulan Helmestä. Mukava pieni kauppa, jossa todella ystävällinen palvelu. Sormus saapui viime viikolla, ja olen kokeillut sitä ehkä aika monta kertaa. Ehkä.

5. Kutsukortit on askarreltu

...vaan ei vielä postitettu.
Tämän viikon paras saavutus oli ehdottomasti hääkutsujen askartelu. Viimeistään tässä yhteydessä saatoin todeta, että puoliskoni on varsin kummallinen tapaus noin mieheksi. En vain osaa olla tarpeeksi kiitollinen sulhaselle, joka ensin suunnittelee koko kutsujen tekstiosion ja sen jälkeen lähtee vielä vapaaehtoisesti askartelukauppaan tarjoamaan mielipidettään. Jos nyt ihan vähän saa hehkuttaa, juuri näistä jutuista tulee semmoinen olo, että kyseessä on juuri meidän, ei minun juhlat. Kuvia kutsuista en kuitenkaan vielä tarjoile, ulkomuoto säilyköön yllätyksenä postitukseen asti. Mutta sen vain sanon, että niistä tuli juuri meidän näköisiä. Kiitos vielä epäviralliselle morsiusneidolle korvaamattomasta avusta!

6. Hääauto

Se on hieno. Setäni vanha Volvo. Sen käyttö hääautona kulkee tapana suvussa. 


Mitä PITÄÄ vielä tehdä? (ainakin osa asioista)


1. Varata häämatka

Ei siinä sen kummempaa, pitäisi vaan hoitaa tämäkin asia jo mahdollisimman pian.


2. Hoitaa kukat

Rakastan kukkia. Kesäkuun alussa tilaan kimppuni sekä sulholle, kaasoille, yms. tulevat kukat, mutta aion myös tehdä hyökkäyksen paikallisille puutarhoille. Haluaisin pöytiin kukkia koristeiksi mutta ne maksavat yleensä paljon rahaa. Mutta elokuu onkin kukkasesongin loppupuolta, joten suoraan puutarhalta ostettuna olisi mahdollista saada jokin hyvä tarjous esimerkiksi neilikoista. Ne olisivat ihania.

3. Kengät

Tällä tuhkimolla on jalannumero kokoa 35. Mikä tarkoittaa sitä, että erityisesti korkokenkiä on hiukka vaikea löytää, varsinkin hääpukuun sopivia. Piakkoin luvassa muutama täsmäisku vielä tiettyihin kauppoihin, ja jos ne eivät tuota tulosta, hello EBay!

4. Ehostukset hankittava

No sen verran turhamainen olen, etten naimisiin mene ilman meikkiä. Onneksi on henkilökohtainen make up -artist ja kampaaja .

5. Koristelut

Kynttilät ja muutamia hassuja taulunkehyksiä on hankittuna, mutta kaikki muu vielä hoitamatta. Mutta eihän tällä ole niin kiire, koko kesä aikaa. Jotain juttuja (esimerkiksi kaitaliinat) on tilattava netistä mutta eiköhän kaikki muu löydy askartelukaupoista ja kirppareilta.

6. Viralliset jutut

Ei sitä noin vaan saa sännätä vihille, vaan pitää hoitaa ensin kaikkea tylsää ja virallista. Morsiuspari ei saa esimerkiksi olla keskenään lähisukua, joten tästäkin pitää toimittaa maistraattiin (tai seurakuntaan) esteettömystutkintapyyntö. Working on it.


Tulipa siinä muistilistaa, ilmeisesti puuttellisen postauksen jäljet näkyvät tällaisina pitkinä viesteinä. Tuosta hoitamattomien asioista puuttunee varmaankin suurin osa, mutta tärkeimmät lienevät tuossa. Aika siistiä, että nyt voi sitten rauhassa hoidella näitä asioita omaan tahtiin. Ei se elokuu ihan heti ole vielä täällä. Onneksi kuitenkin melko pian.

2 kommenttia:

  1. Musta on niin oikeus ja kohtuus, että te pääsettä New Yorkiin! Teidän onnenne ja lykästyksenne, että Oliver on häähumussa mukana, muuten saisitte takuulla kuulla mun hoilaavan Sinatraa juhlamaljoista boolin rääppeisiin :D

    Ja vaikken olekaan mikään supertehokas epävirallinen morsiusneito, niin olen kuitenki löytäny itteni käymästä läpi nettikauppojen juhlakenkävalikoimaa koon 35 toiveessa. Että siitäs saat, miten tärkeä tämä koko homma mullekin on <3

    VastaaPoista
  2. Kyllä Sinatraa jossain välissä todennäköisesti kuullaan ihan oikeasti, joten saat laulaa sitten mukana!

    Ja ihanaa, että etsit mulle kenkiä :D Mä oon muutamat oikein nätit löytänyt eBaysta, mutta ongelmana näissä korkokengissä on, öh, korko. Mitä kenkiin tulee, mulla on aina viime vuosiin asti ollut väärän kokoiset (= liian isot) korkkarit, joiden johdosta en todellakaan osaa kävellä niillä kunnolla. Siksi korko sais olla sellaisella tarpeeksi matalalla mukavuustasolla :D

    VastaaPoista