keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Löytöretkiä

Viime viikolla teimme ystäväni kanssa täsmäiskun muutamalle paikalliselle kirpputorille. Etsinnän kohteena olivat edellisessä merkinnässä mainitut taulunkehykset ja siinä sivussa kaikki muu kiinnostava somisteissa käytettävä materiaali. Kierrellessämme kirppareita huomasimme yhden metkan asian, johon en syystä tai toisesta ole ennen kiinnittänyt huomiota - melkein joka paikassa myytiin halvalla vanhoja, kauniita aterimia:


Myös kuvassa näkyvät kärpillä koristellut sakset herättivät hämmennystä. Ryhdyinkin pohtimaan, mitä ihmettä aterimilla voisi tehdä, ne on niin nättejä! Jostain ystäväni bongasi ohjeen, jossa vanhoja lusikoita oli taivuteltu servettirenkaiksi. Tämä lienee kuitenkin hieman liian suuritöinen projekti omiin kemuihimme, mutta mikäli joku keksii hauskaa hyötykäyttöä kyseisille esineille, kertokoot!



Onni oli myös matkassa kehysten etsinnässä, löysimme jopa viidet. Kehyksiä oli yllättävän paljon tarjolla, mutta ongelmana oli löytää oikean kokoisia. Etsinnässä olivat noin A5-koon kehykset, mutta onneksi niitäkin sitten löytyi. Ne ovat tietysti kaikki erilaisia, mutta pienen hiomisen ja maalaamisen myötä eiköhän niistäkin ihan somia saada. Tästä teen luultavasti merkinnän myöhemmin.

Ja kai se nyt tässä vaiheessa voi tunnustaa: tällä hetkellä etsinnässä on vintagepuku. Kävimme Tampereen Vapriikissa vintagemessuilla ja toiveekkana yritin löytää pukua. Noh, eihän siellä ollut kuin järkyttävän ihania kukkamekkoja, mutta hauskaa oli muiden asusteiden parissa:

7 kommenttia:

  1. Ei liene ehkä hääkäyttöön sopiva askartelu, mutta oon nähnyt ruokailuvälineistä taivuteltuja naulakkoja (siis että lautaan tms. on kiinnitetty muutama koukkumaisesti taivutettu lusikka tai haarukka).

    Sit tietenkin yks vaihtoehto olis, mikäli puvun metsästys ei tuota tulosta, pukeutua aterimiin! Haarukan tippuessa lattialle olis omasta takaa välineet, joilla jatkaa ruokailua ;)

    VastaaPoista
  2. Maailma on täynnä lusikoita, ilmeisesti.

    Hmm, mä en edelleenkään ole keksinyt mitään käyttötarkoitusta aterimille häämielessä. Enkä kyllä muussakaan mielessä, muuta kuin syömistarkoituksessa. Kai niistä joku tee-se-itse-ihminen värkkäis helposti jotain? Strömsöhön ideaksi!

    VastaaPoista
  3. Mä luulen että mekko olisi hieman miellyttävämpi lusikoista kuin haarukoista, mut ainakin ois uniikki kolttu!

    Tai sitten vaan ripotellaan aterimia JOKA paikkaan ja siinähän vieraat saa miettiä että mitä hittoa :D

    VastaaPoista
  4. Oletpas söpö!! :-) Hiplailin Vapriikki-Vintagessa valkoista mekkoa, oletin sen olevan juurikin hääpuku, ei sattunut osumaan silmään? Yksinkertaisen kaunis, ei tosin kokopitkä.

    Taidan olla vähän hassu, haluaisin vanhoja lusikoita...ne vaan on kauniita (yleensä) ja jokin niissä kiehtoo. Nykyään on muutamakin käsityöläinen jotka valmistaa ihania koruja vanhoista aterimista, kun saan lottovoiton ostan niitä läjäpäin!!

    http://www.laurase.com/tilaustyot.htm
    (huomaa mm. ihanat hiuskoristeet, *vinkvink*)

    http://adddrama.webs.com/tuotteet.htm

    VastaaPoista
  5. Nuo lusikkakorut ovat aivan ihania, joten jos ei häihin keksitä aterimista mitään niin korujen askarteleminen olisi ainakin mainio idea!

    Luulen että Vapriikki-Vintagessa joku myyjistä oli sitten hankkinut hääpuvun paikalle koska itse kävin kyselemässä lauantaina eikä kellään ollut juuri silloin myynnissä. Mutta nyt asiaa ei tarvitse enää murehtia, tästä lisää seuraavassa postauksessa ;)

    VastaaPoista
  6. oon kuullu ja näny, että vanhoista lusikoista/aterimista saa väännettyä kivoj naulakoita tai sitten vain tuluja: vaneri/levy päällystetän jollain nätillä kankaalla, vanhojen kirjojen sivuilla taivanhentaaa esim sanomalehteä ja päällystää ne (vesi erikeeperi) seoksella. Sitten pienillä koriste nauloilla naulaa levyyn "pidikkeitä", missä lusikat, haarukat ja veitset pysyy ja kehyksiin. Näin ei itse aterimet vaurioidu ja niitä voi tehdä erimuitoisia ja kokoisia jne. On aika kivoja kyllä! - Helmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. korjauksia: rivi 1 *kivoja, rivi 2 *tauluja, *päällystetään viimeinen rivi: *erimuotoisia... haha en oo oikee koskaa mihinkää tälläsee mitää kirjotellu ja pikku kiireessä unohdin tarkistaa :D Ja huomasin et oli semisti sekava kirjoituskin, joten soita jos on kysyttävää kyseisestä ideasta/kiinnostuit :D Voi että minä! - Helmi

      Poista