keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Pizzanrakastajan tunnustukset

Rakastan pizzaa. Erityisen paljon minulla on lämpimiä tunteita itse valmistettua pizzaa kohtaan. Tammikuu on mielestäni mitä oivin aika nauttia kyseisestä herkusta ensinnäkin siksi, että jouluruokien yliannostus on saavutettu ja tällöin ainakin omassa ystäväpiirissäni on useammat syntymäpäivät eli monia aiheita juhlaan. Tässä muutama pizzaidea vaikkapa juhliin tai pienempiin illanistujaisiin. Itse leivoin näitä aiemmin syksyllä kun joukkio ystäviä oli meillä viettämässä morsiusleffailtaa. Kutsuttakoon näitä vaikkapa cocktail-pizzoiksi!






- Taikinan ohjeen löytää vaikkapa kirjahyllyni klassikosta, Kotiruoka-keittokirjasta. Yhdestä annoksesta tuli noin 25 kappaletta.

- Kauniin pyöreän muodon sain aikaan käyttämällä pienempää turkkilaisen jogurtin purkkia, oli kuin pikkuleipiä olisi leiponut. Muista leipoa pohja tarpeeksi ohueksi!

- Täytteenä itse käytän näissä mielelläni tomaattikastiketta, juustoa, paprikaa, fetaa ja paistetun pizzan päälle vielä tuoretta basilikaa. Huomoi vain, ettet laita liikaa täytettä, sillä tällöin se levähtää.

- Kannattaa paistaa pizzat melko kuumassa uunissa ja nopeasti, sillä niin pohjasta tulee sopivan rapea mutta ei kuitenkaan kuiva. Riippuu tietysti uunista mutta 250 astetta on ainakin oman uunini kohdalla sopiva. 

Ps. Voitte vielä olla varmoja, että tässä blogissa pizzoista kuullaan vielä!

1 kommentti: